B-Fysio logo


Proud to b-fysio'ed.

Sharing. Caring. Daring. 

  

Leer onze partners kennen:

Treat yourself to the best you can 


`

We gebruiken een zeer actieve aanpak gebaseerd op enerzijds reeds opgedane ervaring en anderzijds met een sterke wetenschappelijke basis. Wij zorgen ervoor dat je weer fit en sterk bent binnen je eigen mogelijkheden met serieuze aandacht voor letselpreventie.


Ons sterke punt is onze benadering met mensen die al heel lang worstelen met blessures. U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies, vrijblijvend.


Laat ons u helpen weer op het goede spoor te komen!


Je hoeft niet te denken dat dit alleen van toepassing is op atleten, mensen met een fulltime baan die graag willen blijven sporten zijn meer dan welkom!
Make your first appointment

 

Diagnostiek is onze kracht! Natuurlijk zien we vaak mensen met acute klachten, maar we staan bekend om onze aanpak met mensen die al heel lang worstelen met blessures. Tijdens de eerste sessie nemen we onze tijd om je probleem grondig onder de knie te krijgen. Je kunt tenslotte iemand niet goed behandelen zonder een idee te hebben van wat er aan de hand is.

Inspire. Be meaningful.

the "b-fysio" way.

 

We zijn hier voor jou! Een deel van het succesvolle resultaat van de behandeling is jouw inzet en toewijding die je erin wilt stoppen. Samen beginnen we een verbintenis om het beste te bereiken wat jij kunt zijn. Als je beter wilt worden, moet je initiatief nemen. Het zal een inspanning vergen om de kloof te dichten tussen waar je nu bent en waar je zou kunnen zijn. Laat ons u begeleiden met professionaliteit, enthousiasme en kracht.


The difference between try and triumph is a little “umph”.
- Marvin Philips -


Om u een idee te geven van onze reeds afgelegde weg; B-Fysio is opgericht door Frauke Lierman en Bjorn Fierens met een specifiek doel, namelijk persoonlijke ontwikkeling zowel van de therapeut als van de patiënt nastreven, evenals iedereen die met ons in contact komt.

Wij geloven dat je succes niet kunt meten of berekenen, maar we zijn blij dat we samenwerkingen hebben gerealiseerd met Opera Ballet Vlaanderen, Ultima Vez en vele andere artistieke organisaties.


Wij zijn niet je gewone stereotype kiné-praktijk. We hebben een zeer open en transparante omgeving met ruimte voor participatie en communicatie op hetzelfde niveau, geen delegatie maar begeleiding.

 

INVEST IN YOURSELFWe zijn gedeconventioneerd. Dat wil zeggen, we accepteren de opgelegde tarieven en richtlijnen niet. "We try to go the extra mile" en daarom willen we niet worden beperkt door wat algemeen wordt aanvaard als een adequate behandelingstijd of hoe de inhoud van de behandeling zou moeten zijn.


WHAT WE ARE KNOWN FOR


Om te beginnen zijn we een praktijk waarbij het behandelen van nek-, rug- en ledematenklachten, zoals hardlopers, shin splits, post-operatieve en post-traumatische problemen, ... dagelijkse kost zijn. Maar wist u dat u ook bij ons terecht kunt voor problemen met bijvoorbeeld het kaakgewricht (TMJ), milde orgaanstoornissen (in overleg met de arts) en, last but not least, u kunt bij ons terecht voor sportbegeleiding, screening en letselpreventie in uw sport.

01 Dance Injuries


Onze praktijk richt zich sterk op dansers, zowel jong als oud. In de afgelopen 7 jaar zijn we daarom 'the place-to-be' voor dansers, nationaal en internationaal. Het vertrouwen dat Opera Ballet Vlaanderen en Ultima Vez in ons stellen bevestigt dit naar onze mening!


Verwondingen kunnen verwoestend zijn voor een danscarrière, maar je kunt het voorkomen ervan actief aanpakken. We beschouwen onszelf als de 'place-to-be voor dansers'. In de loop der jaren hebben we veel kennis en expertise ontwikkeld op het gebied van dansblessures en hoe deze aan te pakken.


02 Sport Injuries


De typische sportblessures: verstuikte enkel, spierspanning, spiertrauma, rugpijn, ... Maar we staan vooral bekend om de blessures die al heel lang aanslepen en die niet meteen worden opgelost.


Bij sportblessures komt het vaak neer op de volgende vragen: Is een operatie noodzakelijk? Hoe lang ben ik uit de strijd geweest? Hoe snel kan / mag ik terugkeren naar sport?
Vanwege onze ervaring op het veld in combinatie met wetenschappelijke expertise, kunnen we deze vragen samen met u beantwoorden (in communicatie met de artsen).

03 Manual Therapies


Regelmatige buikpijn? Heb je sterke reacties op wat je eet, bijvoorbeeld je onderrug?

Heeft u veel blessures / verwondingen in een korte tijd?


Al onze therapeuten hebben de nodige opleiding (Masters degree / Postgraduate) om u verder te kunnen helpen met allerlei soorten problemen. We gebruiken zelfs ons eigen, zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde protocol voor hernia-problemen.


Ons aanbod: Manuele therapie - Manuele lymfedrainage (Vodder) - Myofasciale therapie


04 Foot & Ankle Pain


Een typische en vaak te onderschatten regio om te behandelen, waardoor mensen te vaak blijven lijden aan restletsels in dit gebied. Dankzij de expertise die voortkomt uit het werken met dansers, heeft de voet / enkel geen geheimen meer voor ons.


05 Prevention


Primair (vóór een blessure), secundair (tijdens herstel) en tertiar (na een blessure). Preventie is een 'hot topic', maar we gaan vaak te laat naar de fysio om dit aan te pakken. Voert uw kind meer dan 5 uur per week uit, denk dan aan zijn gezondheid en laten we ervoor zorgen dat ze geen dag hoeven te missen met wat ze graag doen!


06 Post-surgery (orthopedic)

 

Postoperatief: fracturen, hernia, ACL, meniscus, arthroscopieën, ... Of niet-specifieke rugklachten, nekproblemen, frozen shoulder, ... zijn allemaal aandoeningen die we dagelijks behandelen.


Al jaren onderhouden we goede contacten met de orthopedisten in onze regio. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze patiënten toegevoegde waarde bieden. We volgen ook regelmatig de operaties van onze patiënten.

 

MEET THE PEOPLE

 

 

We behandelen anderen zoals we zelf behandeld willen worden.


Dankzij regelmatige training, reflectie, feedback en bijscholing, we worden
op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen
en we kunnen doorgaan met het garanderen van de nieuwste state-of-the-art therapie.

 

Frauke Lierman

Senior Physiotherapist - Owner

Head medical staff

 

Frauke is een universitair geceritificeerde sporttherapeut en manueel lymfotherapeut (ad-modem Vodder).


Ze heeft ook een speciale interesse in de vrouwelijke atleet ontwikkeld, vooral tijdens en na de zwangerschap.

Sam Schaerlaeken

Senior Physiotherapist - Therapist Opera Ballet Vlaanderen - Therapist Ultima Vez


Sam is een door de universiteit gecertificeerde manueeltherapeut.


Dankzij haar achtergrond als danser (KBA) heeft ze meer dan de nodige kennis en ervaring om dansers weer op het goede pad te helpen!

Sébastien Tassin

Senior Massage Therapist


Sébastien is een geceritificeerde massage therapeut met 5 werkervaring. Als voormalig professioneel danser weet hij wat nodig is. Hij werkt dan ook dagelijks met atleten.


Aanbod: Relaxerende massages - sportmassages - recuperatiemassages - trigger pointing - ...


drs. Bjorn Fierens

PhD candidate University of Antwerp


 

Bjorn doet onderzoek aan de Universiteit van Antwerpen.


Hij is een universitair gecertificeerde sporttherapeut, manueel therapeut en myofasciaal therapeut (dry needling).


Hij is ook gespecialiseerd in diagnostiek en onderzoek, arthroneurologische problemen (bijv. Hernia, TOS) en is een expert in dansblessures.

Gertie Heynderickx

Senior Physiotherapist - Therapist Opera Ballet Vlaanderen


Gertie is een door de universiteit gecertificeerde manueel therapeut en myofasciale therapeut (dry needling).

RIZIV-nr.: 5/53292/93/527

B-Environmental


B-Fysio draagt ​​zijn steentje bij aan het behoud van de natuur.


Recycleren, minder printen, het onnodig laten insteken van elektrische apparaten vermijden, meer aanwezigheid van groen, ... zijn allemaal (kleine) zaken die we proberen na te streven bij ons in de praktijk.

Let's meet!

 

Bedankt om voor B-Fysio te kiezen.
Wij vragen u vriendelijk om het onderstaande formulier in te vullen.
We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
 
 
Intake sessie
Online intake sessie (NIEUW sinds 14 Maart 2020)
Opvolgsessie
Online opvolgsessie
Vraag een workshop aan
Andere
 
 
 

OPENING HOURS


Alleen op afspraak.


Maandag - vrijdag
8:00 - 22:00


Zaterdag - zondag
op aanvraag
EEN AFSPRAAK ANNULEREN


Wij passen het volgende beleid toe; afspraken moeten ten minste 36 uur van tevoren worden geannuleerd, zodat de afspraak nog steeds aan iemand anders kan worden gegeven. Als de afspraak minder dan 36 uur van tevoren wordt geannuleerd, wordt de sessie 100% in rekening gebracht. Behandel ons zoals u zelf behandeld wilt worden.GET IN TOUCH


Adres:
Madrasstraat 44A, 2000 Antwerpen


E-mail:

info@b-fysio.be


Telefoon:
+32 (0) 494 39 18 41

De Lijn
Velo Antwerpen
Parkeren

COOPERATION

GET IN TOUCH


Address: Madrasstraat 44A - 2000 Antwerp, BE

Phone: +32 (0) 494 39 18 41

Email: info@b-fysio.be


COMPANY INFORMATION


B-Fysio BVBA

Registered office: J.B. Tassynsstraat 182 - 
2070 Zwijndrecht, BE

VAT BE 0847 425 157


OPENING HOURS

 

Monday - Friday: by appointment

Saturday: by appointment

Sunday: closed

INSURANCE INFORMATION


AMMA VERZEKERINGEN o.v.

Kunstlaan 39/1 - 1040 Brussel, BE 

www.amma.be FOLLOW US

B-Fysio 2019 © All Rights Reserved

Terms and Conditions - Mision & Vision

SUPERVISORY AUTHORITY


Provinciale Geneeskundige Commissie 

Pelikaanstraat 4/2 - 2018 Antwerp, BE

health.belgium.be