About Us

WHAT WE TREATIn de eerste plaats zijn we een kinesitherapiepraktijk waar het behandelen van klachten aan nek, rug en ledematen zoals, runners knee, shin spilts,  post-operatieve en post-traumatische problematiek, ... dagelijkse kost zijn . Maar wist je dat je ook bij ons terecht kan voor problemen aan bijvoorbeeld het kaakgewricht (TMJ), milde orgaandysfuncties (in overleg met arts) en laatst maar zeker niet minder belangrijk kan je bij ons terecht voor sportbegeleiding, screening en blessurepreventie bij je sport.

01 Back & Neck Pain


Al onze therapeuten hebben de nodige opleidingen (Master/Postgraduaat) om je verder te kunnen helpen met problemen t.h.v. de wervelkolom. We gebruiken zelfs ons eigen wetenschappelijk onderbouwd protocol bij hernia-problematieken.


02 Foot & Ankle Pain


Een typische en vaak onderschatte regio om te behandelen, waardoor mensen te vaak blijven kampen met restletsels in dit gebied. Dankzij de expertise die voortvloeit uit het werken met dansers, kent de voet/enkel geen geheimen meer voor ons.


03 Sports Injuries


Bij sportletsels komt het vaak op deze vragen neer: Is er een operatie nodig? Hoe lang lig ik buiten strijd? Hoe snel kan/mag ik terug sporten?

Vanwege onze on-field ervaring in combinatie met de wetenschappelijke expertise kunnen we deze vragen samen met  jou (en de artsen) beantwoorden.


04 Prevention


Primair (vóór een letsel), secondair (tijdens het herstel) en tertiar (na een letsel). Preventie is een 'hot topic' maar we gaan vaak te laat naar de kiné om dit aan te pakken. Sport uw kind meer dan 5u per week, denk dan aan hun gezondheid en laten we er samen voor zorgen dat ze geen dag moeten missen wat ze graag doen!


05 Stretching


De vraag of stretchen al dan niet moet is voer voor discussie. De moeilijkheid zit hem vooral in het overaanbod aan verschillende soorten stretchvormen, met elk hun eigen doelstellingen. Vraag dus eerst om advies om te weten te komen wat voor jouw geschikt is.


06 Post-surgery (orthopaedic)

 

Reeds jaren onderhouden we goede contacten met de orthopedisten in onze regio. Dankzij deze samenwerking kunnen we dat tikkeltje extra bieden aan onze patiënten. Zo volgen we ook met regelmaat de operaties van onze patiënten.

 

 

ex. johndoe@gmail.com

NewsletterOndervindt in welke leuke projecten B-Fysio betrokken is. In het verleden hebben we al toffe ervaringen gehad die we maar al te graag met jullie delen! Vbn 10 Miles, Congressen, Trainingen, Screenings,...

MEET OUR THERAPISTSWe combineren talent en professionalisme met hard werk. We behandelen de mensen zoals we zelf behandelt willen worden, met de nodige motivatie en passie. Dankzij regelmatige opleidingen en bijscholingen blijven we op de hoogte van nieuwigheden en kunnen we de laatste 'state-of-the-art' in therapie blijven garanderen.


drs. Bjorn Fierens

Senior Physiotherapist - Owner


Bjorn is een Universitair gediplomeerd sporttherapeut,  manueel therapeut en myofasciaal therapeut (dry needling). Hij is gespecialiseerd in diagnostiek en onderzoek, arthroneurologische problemen (bv. hernia, TOS) en is een expert in  dansletsels. Hij geeft daarnaast les aan de Universiteit Antwerpen (Postgraduaat Manual Therapy) en aan verschillende organisaties.


Favoriete quote: "a champion is someone who gets up when he can't" - Jack Dempsey -

Sam Schaerlaeken

Junior Physiotherapist


Sam is een Universitair gediplomeerd manueel therapeute. Dankzij haar achtergrond als danseres (KBA) heeft zij meer dan de nodige kennis en ervaring om dansers terug op het juiste pad te helpen!

Frauke Lierman

Senior Physiotherapist - Owner


Frauke is een Universitair gediplomeerd sporttherapeute en manueel lymfe therapeute (ad modem Vodder).. Verder heeft zij een bijzondere interesse ontwikkeld in de vrouwelijke sporter, met name tijdens en na zwangerschap.

Tine Petré

Junior Physiotherapist


Tine studeerde af als sportkinesitherapeut aan de Universiteit Hasselt. Zij volgt momenteel de opleiding tot manueel therapeut aan de Universiteit Antwerpen. Haar jaren lange opleiding als danseres via het systeem van de Royal Academy of Dance leidde haar ertoe de opleiding tot kinesitherapeut aan te vatten. Onder het motto “Life is better when you can dance”, wil ze dansers helpen hun topniveau te bereiken, en dit niveau te behouden.

COOPERATIONS

GET IN TOUCHAddress: Madrasstraat 44A, 2000 Antwerp

Phone: +32 (0) 494 39 18 41

Email: info@b-fysio.be

OPENING HOURSMonday - Friday: 8am - 10pm

Saturday: 9am - 12am

Sunday: closed

FOLLOW US


B-Fysio 2018 © All Rights Reserved

Terms and Conditions